Over ons

Schooten Houtbouw in Rijssen is al ruim 10 jaar dé houtbouwer als het gaat om houten schuren of een dakopbouw of uitbouw voor woningen. Ook leveren we specialistisch werk zoals trappen en pen-gatverbindingen. We leveren 100% maatwerk en bereiden alles voor in onze eigen werkplaats. We zijn ideaal voor particulieren: korte lijnen, prettig in de omgang, flexibel en bovenal vakkundig. Ook verzorgen we specialistische houtbouw voor bouwbedrijven.

Ambachtelijk en degelijk vakwerk

Schooten Houtbouw onderscheidt zich door vakwerk en passie voor houtbewerking. Een mooie robuuste kapschuur volgens een traditionele bouwmethode of een idyllische vakantiebungalow bouwen, daar genieten we van. Maar ook de kleinere projecten gaan we niet uit de weg, zoals een houtskelet uitbouw bij aan uw woning of een berging aan huis. Het geeft ons iedere keer weer een gevoel van trots als het past en wanneer u tevreden bent.

Onze bedrijfshal van 250 vierkante meter biedt genoeg ruimte om ook de grotere bouwprojecten te kunnen voorbereiden. Zo hoeven we het op locatie alleen nog in elkaar kunnen zetten. Daarnaast beschikken we over het nodige materieel om uw wensen op het gebied van houtbouw te verwezenlijken. Denk hierbij aan Zweeds rabat, pen- en gatverbindingen en of zwaluwstaarten. Onze kracht is om bouwkundige puzzels op te lossen en daar onze eigen creatieve houtideeën in te verwerken.

Bekijk onze projecten

Waarom hout?

Er is maar weinig materiaal zo bewerkbaar als hout. Daarnaast haalt u met hout de natuur in huis en geeft u het een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn vele soorten hout met elk weer een eigen keur aan kwaliteiten en eigenschappen. Bovendien is hout een relatief goedkope bouwstof. Als u voor een minimale investering een mooie dakopbouw of andere woninguitbreiding wilt, denkt u dan eens aan hout. En aan Schooten Houtbouw.

Onze partners

Als houtbouw-specialist werken we samen met een aantal partners om het project volledig en voordelig af te kunnen bouwen, bijvoorbeeld installatie- of schilderwerk en architectuur. Uiteraard mag u van onze partners dezelfde hoge kwaliteit verwachten als van Schooten Houtbouw.

Neem contact op!