Werkwijze

De Schooten-methode: in 4 stappen van plan tot uitvoer

Voor een houtbouwproject hanteren we een standaard werkwijze, bestaande uit vier stappen.

1. Inventarisatie

We komen bij u langs om te kijken wat uw wensen zijn en om de maten op te meten. Aan de keukentafel zetten we al de eerste schetsen op papier. Ook geven we u advies over alle mogelijkheden en zo mogelijk een eerste schatting van de kosten.

2. Ontwerp & planning

Bij een positieve uitkomst van stap 1 zetten we met onze geavanceerde software de schetsen om in een uiterst nauwkeurige 3D-tekening. Deze laat u direct zien hoe uw opbouw, overkapping of schuur eruit komt te zien. Voor ons vormt het direct de bouwtekening. Op basis hiervan ontvangt u van ons tevens een definitieve offerte.

3. Planning en prefabricage

Na uw akkoord maken we een planning voor uitvoering van uw project. In onze bedrijfshal zetten we de bouwtekening om in prefab-delen. Dat scheelt weer tijd in de volgende stap.

4. Assemblage

Nadat de delen klaar zijn en we de nodige voorbereidingen bij u thuis of op locatie hebben getroffen, brengen we de prefab delen naar u toe. Dankzij onze efficiƫnte prefab-methode kunnen we alles binnen een week wind- en waterdicht maken. Daarna is het een kwestie van afwerken.

Video: bouw houten uitbouw van vakantiehuis (timelapse)

In deze time-lapse-video ziet u versneld hoe wij de uitbouw van een huis hebben opgebouwd in een dag.

Video: Aanbouw in 3D-tekening


In deze video ziet u hoe we een aanbouw van een vakantiewoning in detail uitwerken in een nauwkeurige 3D-tekening. Door samen met u door het 3D-model te lopen, kunnen we al uw wensen in het model verwerken.